Menengiç ve Osmanlı Kahvesi

OSMANLI KAHVESİ NEDİR? Türk Kahvesi gibi sadece Türklere özgü olan Osmanlı kahvesi, Osmanlı döneminde Türk kahvesinin içerisine çeşitli bitki ve çekirdek aromaları eklenerek hazırlanmıştır. Günümüzde hala yerini koruyan hayran kitlesi geniş olan Osmanlı kahvesini o dönemde yaşayan padişahlar ve sultanlar tarafından içildiği bilinmektedir. Osmanlı kahvesine eklenen aromalar şunlardır. Osmanlı kahvesinin içinde yemen kahvesi, keçiboynuzu, Krema, çikolata, damla sakızı, melengiç, salep ve kakule yer almaktadır. Osmanlı Kahvesi bu aromalar ile birlikte muhteşem bir tat haline dönüşmektedir. Menengiç kahvesi; öksürüğü keser, balgam söktürür, nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır, ayak terlemelerini önler, yaraları tedavi eder, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir, mide ağrılarını dindirir Menengiç Kahvesi Tarifi Yapılışı Süt ölçüden daha büyük bir cezveye konulur. Menengiç kahvesi ve şeker eklenir. Bu kahve türk kahvesi metoduyla ağır ateşte pişirilmez. Yüksek ateşte ve sürekli karıştırılarak menengiç kahvesinin iyice erimesi sağlanır Menengiç kahvesinin içinde ne var? Doymamış yağ asit içeriği açısından iyi bir kaynak olan menengiç kahvesi, A, B1, B6, C, E vitaminleri açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca selenyum, magnezyum, mangan, çinko, demir, bakır, fosfor, kalsiyum, potasyum ve sodyum içeriği de yüksektir. Menengiç kahvesi nereden gelir? Antep fıstığı ağacına benzer, bu ağacın aşılanmamış halidir. Menengiç tohumunun en bilinen özelliği, faydaları saymakla bitmeyen menengiç kahvesidir. Menengiç kahvesi ya da çedene kahvesi en çok Elazığ ve çevresinde içilir. Menengiç nerede? Menengiç kahvesi, Latincesi pistacia terebinthus denilen Menengiç ağacından üretilen ve Türkiye'de Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir.

OSMANLI KAHVESİ NEDİR?
Türk Kahvesi gibi sadece Türklere özgü olan Osmanlı kahvesi, Osmanlı döneminde Türk kahvesinin içerisine çeşitli bitki ve çekirdek aromaları eklenerek hazırlanmıştır. Günümüzde hala yerini koruyan hayran kitlesi geniş olan Osmanlı kahvesini o dönemde yaşayan padişahlar ve sultanlar tarafından içildiği bilinmektedir. Osmanlı kahvesine eklenen aromalar şunlardır.

Osmanlı kahvesinin içinde yemen kahvesi, keçiboynuzu, Krema, çikolata, damla sakızı, melengiç, salep ve kakule yer almaktadır. Osmanlı Kahvesi bu aromalar ile birlikte muhteşem bir tat haline dönüşmektedir.

Menengiç kahvesi; öksürüğü keser, balgam söktürür, nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır, ayak terlemelerini önler, yaraları tedavi eder, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir, mide ağrılarını dindirir

Menengiç Kahvesi Tarifi Yapılışı
Süt ölçüden daha büyük bir cezveye konulur. Menengiç kahvesi ve şeker eklenir. Bu kahve türk kahvesi metoduyla ağır ateşte pişirilmez. Yüksek ateşte ve sürekli karıştırılarak menengiç kahvesinin iyice erimesi sağlanır

Menengiç kahvesinin içinde ne var?
Doymamış yağ asit içeriği açısından iyi bir kaynak olan menengiç kahvesi, A, B1, B6, C, E vitaminleri açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca selenyum, magnezyum, mangan, çinko, demir, bakır, fosfor, kalsiyum, potasyum ve sodyum içeriği de yüksektir.

Menengiç kahvesi nereden gelir?
Antep fıstığı ağacına benzer, bu ağacın aşılanmamış halidir. Menengiç tohumunun en bilinen özelliği, faydaları saymakla bitmeyen menengiç kahvesidir. Menengiç kahvesi ya da çedene kahvesi en çok Elazığ ve çevresinde içilir.

Menengiç nerede?
Menengiç kahvesi, Latincesi pistacia terebinthus denilen Menengiç ağacından üretilen ve Türkiye'de Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir.

Ücretsiz Kargo

100 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Destek

Destek

Bizi Takip Et
BÜLTEN İÇİN KAYDOLUN